Élet-Stílus

Józsefvárosi palotahotel a legjobbak között – videó!

Kívülről műemléképület, belülről 4 csillagos szálloda – a nyolcker palota negyedében megbúvó Hotel Palazzo Zichy több mint 40 millió utazó választása alapján bekerült a világ legjobb tíz szállodája közé. Az fn.hu ellátogatott a józsefvárosi luxusszállóba, hogy kiderítse a sikerük titkát. Videó!

„A régi épületet átalakítottuk a mai kor követelményeinek, a szlogenünk is erre utal: „Ahol múlt és jelen találkozik” – magyarázza Flesch Tamás, a Hotel Palazzo Zichy ügyvezető igazgatója. A szállodaként működő műemléképület ugyanis egykor gróf Zichy Nándor palotája volt, amelyet a XIX. század végén a felesége építtetett. 1945-ben azonban önkormányzati bérlakásos lakóépületté nyilvánították, amelyből 2007-ben a szállodát üzemeltető cég kivásárolta a bérlőket, és egy spanyol belsőépítész társasággal karöltve egyedi stílusú, trendi hotellé alakították át a Zichy-család egykori rezidenciáját. „Szerettünk volna egy modern minimál art stílust megvalósítani, a szobákban (tapétán, fürdőszobákban, stb.) neobarokkos mintázat dominál” – jegyzi meg az ügyvezető a szálloda stílusáról.


A válságban is terem siker

A 80 szobás palotahotelt éppen a válság közepette, 2009 februárjában nyitották meg. „Mi is nagyon izgultunk, hogy mi lesz, de úgy tűnik, hogy még a válságban is lehet sikeres terméket eladni” – hangsúlyozta az ügyvezető, aki bevallotta, őket is teljesen váratlanul érte a nemzetközi elismerés. „A magyar vonatkozását már tudtuk, ugyanis már több mint egy éve az elsők vagyunk a magyarországi TripAdvisor oldalon, azt viszont nem gondoltuk, hogy nemzetközileg is ilyen előkelő helyet tudunk elérni. Jólesett, és nagy örömet okozott nekünk” – vallotta be Flesch Tamás. „Rendkívül büszkék vagyunk a kollégáinkra, akiknek ez nagyrészt köszönhető, hiszen egy dolog a termék, ami – azt gondolom –, legalább a siker 50 százaléka, de a másik 50 százalék az itt lévő személyzet, aki mindent megtesz a vendégért” – tette hozzá. Elmondása szerint ez már a vendégek eddigi visszajelzéseiből (miszerint a személyzet barátságos, felkészült, segítőkész) is kitűnt.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

„Fiatal csapattal dolgozunk, rengeteg fiatal főiskolát, Amerikát, Németországot megjárt srácról van szó, akik tényleg a szakma szeretete miatt járnak be, nemcsak a fizetésükért, hogy felvegyék, hanem mert tényleg szeretik, élvezik, amit csinálnak” – emelte ki a 20 fős személyzetről az ügyvezető. Úgy látja, hogy ez a díj nagyon jó visszajelzés arra, hogy kicsiben, azaz a manufakturális alapon működő, független szállodaként itthon is lehet olyan sikereket elérni, amit máshol – azt gondolnánk –, csak a nagy szállodaláncok tudnak megtenni.

Palota negyedből párizsi Latin-negyed

A TripAdvisor.com oldalon megjelent kommentekben az utazók különösen a barátságos, kedves, segítőkész, informatív személyzetet, a trendiként és stílusosként jellemzett szállodát, valamint a tisztaságot emelték ki. Amire viszont gyengébb pontszámot kapott a palotahotel, az nem más, mint az elhelyezkedés, mondván nem a belvárosban található. „A palota negyedben vagyunk, ami a VIII. kerület egyik kiemelt részének számít, s egyre inkább kezd egyfajta párizsi Quartier Latin-szerűvé válni a sok vendéglátóval és a fiatalokkal” – mondja az ügyvezető, aki bízik abban, hogy 5 éven belül már erre a kategóriára is ötöst kapnak.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

A Zichy-hotel vendégseregét nem lehet beskatulyázni, Flesch Tamás elmondása szerint a világ minden részéről érkeznek hozzájuk. Tavaly 86 százalékos volt a szálloda kihasználtsága, idén januárban pedig 71 százalékos foglaltságot értek el, miközben a fővárosi átlag 30 százalék körül mozgott.

„Szeretnénk, hogy a minőség a későbbiekben is ilyen maradjon, hiszen ez a mi felelősségünk. Azt gondolom, hogy kaptunk ugyan egy díjat, amit meg kellett szerezni, de most sokkal nehezebb megfelelni neki, hiszen még ennél is nagyobb elvárással állunk szemben a vendégoldalról nézve” – fogalmaz Flesch Tamás.

bekerült a top10-be

A TripAdvisor.com internetes turisztikai oldalon zajlott szavazáson az utazók szavazatai alapján összeállított listán a budapesti Hotel Palazzo Zichy a 8. helyen végzett, európai viszonylatban pedig a 6. lett. A budapesti szálló mind az európai, mind pedig a világ szállodáinak TOP25-ös listájára is felkerült: előbbi kategóriában a 9., utóbbiban pedig a 16. helyen szerepel.

Olvasói sztorik