Élet-Stílus

BL: rangadó Milánóban – videó

A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első játéknapján a Tottenham visszatér a San Siróba, ezúttal az AC Milan vendégszeretetét élvezi majd.

Az angol csapatnak aligha lesz új a környezet, hiszen a csoportkörben már járt a milánói szentélyben, és bár 4-3-ra kikapott az Intertől, a másik milánói sztárcsapat ellen nyújtott teljesítménye, főleg a győztes visszavágón mutatott futballja óvatosságra intheti a Serie A-ban jelenleg éllovas, valamivel esélyesebbnek tartott AC Milant is.

A címvédő Inter ellen a San Siróban mesterhármast elért Gareth Bale-től ugyanakkor nem kell tartania a piros-feketéknek, a walesi középpályást ugyanis jelenleg hátsérülés hátráltatja.

„Szívesen megijeszteném a Milant azzal, hogy azt mondom, Gareth ott lesz a pályán kedden este, de ez nem lenne igaz. Ugyanakkor az orvosi stáb szerint nem súlyos a probléma, nem kell sokat kihagynia” – mondta a londoniak mesetere, Harry Redknapp, akinek Bale-n kívül a szintén sérüléssel bajlódó Tom Huddlestone-t és Luka Modricot, valamint az Jermaine Jenast is nélkülöznie kell, míg Rafael van der Vaart játéka kérdéses.

A Spurs legutóbbi milánói fellépése

„Bár Bale nem okoz nekünk fejtörést, a Tottenham nélküle is erős csapat, a játékosai képzettek és mentálisan is megfelelő állapotban vannak. A kieséses szakaszában amúgy sincs könnyű meccs: nagyon kemény 180 percre számítok” – nyilatkozta Massimiliano Allegri, a valamennyi sorozatot tekintve tíz mérkőzés óta veretlen AC Milan edzője.

Ugyanakkor a jó forma ellenére is ráncos a tréner homloka, miután Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo és Kevin-Prince Boateng sérülése miatt kollégájához hasonlóan neki is vannak gondjai a középpályát illetően, és már csak azért sem lehet túl magabiztos, mert csapata legutóbbi nyolc hazai BL-mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni.

A valenciai Mestella nagy visszatérés helyszíne a nyolcadöntő keddi játéknap másik meccsén, hiszen a Real Madrid korábbi ikonja, a 102-szeres válogatott Raúl először lép pályára Spanyolországban azóta, hogy a nyáron Németországba tette át a székhelyét.

Raúl gólt lőtt a Valenciának a BL-döntőben

„Nagyon optimista vagyok a továbbjutást illetően, hiszen a csoportkörben megmutattuk, jó csapatunk van, ráadásul kedvező a számunkra, hogy hazai pályán vívhatjuk majd a visszavágót” – mondta a Schalkét erősítő veterán csatár, aki 25 meccsen 13 gólt lőtt a Valenciának, amely ellen 1999/2000-es Bajnokok Ligája-sorozat döntőjében is betalált.

„Raúl szereplése teszi különösen érdekessé ezt a párharcot” – mondta Unai Emery, aki vélhetően ászát, a sérülés után lassacskán felépült Juan Matát kedden még nem veti be.

A Valencia és a Schalke eddig négyszer találkozott egymással, s két remi mellett mindkét együttes egy-egyszer nyert. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy a Bunesligában a vártnál gyengébben szereplő gelsenkircheniek még soha nem kaptak ki a Mestallában.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
AC Milan (olasz)-Tottenham (angol), 20:45
A várható kezdőcsapatok
Milánó, Giuseppe Meazza (San Siro), v.: Lannoy (francia)
AC Milan: Abbiati – Oddo, Thiago Silva, Nesta, Antonini – Gattuso, Flamini – Seedorf, Robinho, Pato – Ibrahimovic
Tottenham: Gomes – Corluka, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto – Lennon, Palacios, Pienaar, Kranjcar – Crouch, Defoe

Valencia (spanyol)-Schalke 04 (német), 20:45
Valencia, Mestalla, v.: Nyikolajev (orosz)
A várható kezdőcsapatok
Valencia: Guaita – Bruno Saltor, Stankevicius, Ricardo Costa, Alba – Maduro, Topal – Joaquin, Tino Costa, Pablo Hernandez – Soldado
Schalke: Neuer – Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz – Jurado, Annan, Kluge, Farfán – Raúl, Huntelaar

Ajánlott videó

Olvasói sztorik