Élet-Stílus

Magyar kereső sikere Amerikában

A magyar fejlesztésű PolyMeta keresőt az Egyesült Államok egyik vezető egyetemének számító Vanderbilt könyvtára fogja használni - adta hírül közleményében a WebLib.

A WebLib nashville-i (Tennessee állam) Vanderbilt Egyetemmel kezdte meg együttműködését az idei év elején.

Az egyetem azért választotta a WebLib PolyMeta elnevezésű általános célú metakeresőjét, mert egy olyan rendszerre volt szüksége, amely esetében a források nincsenek megkötve, vagyis a rendszer tetszőleges számú interneten keresztül elérhető kereső (adatbázis, forrás) egyidejű keresésére nyújt lehetőséget.

Az Egyesült Államok egyik vezető egyetemének számító Vanderbilt könyvtára minden lehetséges módon segíteni kívánja tagjait abban, hogy a kereséseik gyorsan és hatékonyan sikerre vezessenek. Ennek érdekében mindig a legmodernebb keresőtechnológiákat alkalmazzák.

Az új megállapodásnak köszönhetően a Polymeta kereső azon felül, hogy eléri az ún. “rejtett web”-et is, rendszerezi a találatokat és olyan “tartalomjegyzéket” jelenít meg, ami segítséget ad a felhasználónak a témához tartozó altémák, kapcsolódó fogalmak azonosításában, illetve az oda tartozó találatok megjelenítésében. Így a felhasználó azonnali áttekintést kaphat a keresés összes eredmény tartalmáról, nem csak az első oldalon látható találatokra vonatkozóan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik