Élet-Stílus

Contador ártatlan?

Alberto Contador lesz a következő kerékpáros, akit ártatlanul ítélnek el - jelentette ki Oscar Pereiro, aki úgy nyerte meg a 2006-os Tour de France-t, hogy az előtte végzett amerikai Floyd Landist doppingolás miatt utólag kizárták.

Az előző idény után visszavonult Pereiro a cyclingnews című szaklapnak elmondta: Contador ártatlan, de nem tudja ezt bebizonyítani, és ezért vár rá minden bizonnyal egyéves eltiltás.

A spanyol szövetség (RFEC) múlt szerdán jelezte, hogy egy évre eltiltja, és megfosztja tavalyi Tour-diadalától Contadort. A 28 éves bringásnak tíz napja van arra, hogy fellebbezzen. Ezután az RFEC fegyelmi bizottsága február 9-én vagy 10-én hozza nyilvánosságra az ítéletet. A háromszoros Tour-győztes a tavalyi sikere során klenbuterollal akadt fenn a vizsgálaton. Ártatlannak vallja magát, védekezésében azt állította, hogy fertőzött hússal került szervezetébe a tiltott szer.

Szóvivője múlt csütörtökön azt mondta: a spanyol szövetség illetékes bizottsága elfogadta az érvelést, nevezetesen azt, hogy nem szándékosan került a versenyző szervezetébe a klenbuterol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik