A majdnem 500 éves Sörtisztasági Törvény köti a német sörkészítőket, akik éppen emiatt ragaszkodnak is a maláta-komló-víz hármasához – derül ki a hvg.hu cikkéből. Kérdés azonban, hogy nem lesz-e hátrány a hagyománytisztelet, amikor a világot leveszi a lábáról az a sokféle sörkülönlegesség, amit a legkülönfélébb természetes hozzávalókból készítenek.
Azok a német sörkészítők, akik szívesen kísérleteznek, épp ezért a történelmi gabonafajtákkal foglalkoznak. Például a Riendburger Historisches Emmer Bier esetében, amit 2004-ben főztek először, készítéséhez pedig tönkebúzamalátát, egyszemű-, árpa- és búzamalátát használtak fel. Bár a szakértők szerint egy ilyen jellegű sor kiválthatja a sültek mellett még a vörösbort is, valószínűsítik, hogy hamarosan a németek is szakítanak az évszázados hagyománnyal, és kilépnek a szűkre szabott korlátok közül, de nem a minőség rovására.
AJÁNLOTT LINKEK:
Gúzsba kötve főzik a sört a németek (hvg.hu)
Minden, ami sör (pivo.blog.hu)