Élet-Stílus

Arn Gréta WTA-döntőt játszhat

Arn Gréta bejutott az aucklandi keménypályás tenisztorna döntőjébe, miután az elődöntőben két szettben legyőzte a német Julia Görgest.

A 31 éves magyar játékos élete talán legjobb formájában teniszezik a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás tenisztornán, amelynek főtáblás küzdelmeiben annak köszönhetően vehet részt, hogy a viadal előtt hárman is lemondták a részvételt.

Arn okkal ünnepel (MTI/EPA)

Arn okkal ünnepel (MTI/EPA)

Az Aucklandbe edzője nélkül érkező Arn Gréta úgy jutott el a döntőig, hogy négy mérkőzésen mindössze egy szettet veszített el – a nyolcadikként rangsorolt svéd Sofia Arvidsson ellen -, a cseh Zuzana Ondraskovát (6:1, 6:0), az első helyen kiemelt orosz Marija Sarapovát (6:2, 7:5) és az elődöntőben a negyedik kiemelési számot kapó német Julia Görgest is „alapidőben” győzte le. Utóbbit egy szoros és egy sima játszmában.

„Olyan ez, mintha álmodnék. Életem eddigi legjobb formájában teniszezem” – nyilatkozta a korábban német színekben versenyző Arn, aki 1997 óta tartó profi pályafutása során másodszor került döntőbe WTA-viadalon. 2007. május 6-án, az estorili salakpályás tenisztorna fináléjában három szettben legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát.

A karrierje második WTA-tornagyőzelmét Yanina Wickmayer elpáholásával értheti el. A második helyen kiemelt belga játékos a pénteki elődöntőben három szettben a kínai Peng Suajt talpára kötött útilaput.

Arn és Wickmayer eddigi egyetlen mérkőzését tavaly Cincinnatiben – kemény pályán – a magyar teniszezőnél kereken tíz évvel fiatalabb belga hölgy nyerte meg, 6:2, 6:2-re.

Auckland, női torna, elődöntő:
Arn Gréta-Görges (német, 4.) 7:6, 6:3
Wickmayer (belga, 2.)- Suaj (kínai) 3:6, 7:6, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik