Élet-Stílus

Pascal döntetlennel maradt a WBC félnehézsúlyú bajnoka

Nagyon közel volt ahhoz Bernard Hopkins, hogy ő legyen minden idők legidősebb profi ökölvívó világbajnoka, ám mivel két pontozó is döntetlenre adta a kanadai Jean Pascal elleni szombati mérkőzését, a kanadai maradt a Boksz Világtanács (WBC) félnehézsúlyú bajnoka.

A Quebec Cityben rendezett címmeccs óriási csatát hozott, a mérkőzés első felében a 28 éves Pascal (26 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség) volt a jobb, az első és a harmadik menetben is számolni kellett a 46. születésnapján január 15-én ünneplő Hopkinsra (51 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség). Az amerikai azonban összeszedte magát, s egyre jobb lett, a meccs közepétől pedig már egyértelműen uralta a ringet, és sokkal jobban bokszolt riválisánál. Az utolsó három percben óriási verést mért Pascalra, aki azonban kihúzta lábon az utolsó gongszóig.

A három pontozó közül a kanadai és a belga is döntetlenre hozta ki a találkozót, így az amerikai pontozó hiába látta úgy, hogy Hopkins győzött (114-112), technikai döntetlennel zárult az összecsapás, s Pascal maradt a bajnok Erdei Zsolt súlycsoportjában.

A középsúlyban 1995-től tíz éven át bajnok veterán amerikai a meccs után érzékeltette, hogy Pascal a “hazai pályának” köszönheti, hogy megtarthatta övét, s jelezte, mindenképpen szeretne visszavágót, de azt már nem Kanadában akarja megvívni.

“Eljöttem Kanadába, hogy megküzdjek egy 28 éves bokszolóval és döntetlent értem el – nyilatkozott a meccs után Hopkins, aki az 1994-ben 45 évesen és 10 hónaposan vb-címet nyert George Foreman korrekordját dönthette volna meg. – Egy fiatal srác menekült egy nagypapa elöl, mindenki láthatta. A hatodik menettől egyre fáradtabb lett, amikor közelebb mentem hozzá azonnal fogott, a 12. menetben pedig minden dühöm benne volt, már alig kapott levegőt, csak kapaszkodni tudott.”

Pascal persze másképp látta a meccset: “Szerintem nyertem, kétszer is leütöttem, úgyhogy korrekt volt a pontozás itt Kanadában.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik