Élet-Stílus

A vb- és Eb-győztes Zadnieprovskis visszavonult

Befejezte sportkarrierjét, és szándéka szerint politikusként folytatja Andrejus Zadnieprovskis, a litvánok olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok öttusázója.

“Alaposan átgondoltam a dolgot, úgy döntöttem, kipróbálom magam a politikai pályán: elindulok a februári helyhatósági választásokon. Eljött az idő elköszönni az öttusától, de remélem, sportbéli tapasztalataimat az új területen is hasznosítani tudom, persze ez a választások eredményétől is függ” – jelentette ki pénteken újságíróknak a 36 évesen visszavonult sportoló.

Elmondta, hogy pályafutása befejezésén már a 2008-as, számára bronzérmet hozó pekingi olimpia után elgondolkodott súlyos térdsérülése miatt, de az orvosok és a speciális edzésmódszer együttesen hozzásegítették, hogy két évvel meghosszabbíthassa karrierjét.

“Fiatalabb már nem leszek, ideje váltanom, úgy érzem, amit akartam, a sportban elértem” – jelentette ki Zadnieprovskis, aki 2000-ben és 2004-ben nyert egyéni világbajnokságot, Eb-n 2001-ben állhatott a dobogó legmagasabb fokára, a pekingi bronza előtt pedig 2004-ben, Athénban volt második olimpián.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik