Élet-Stílus

Hó tépte le a stadion tetejét

Minneapolisban a péntek óta lehullott hatalmas hómennyiség miatt beszakadt a 64 ezer férőhelyes futballstadion, a Metrodome teteje.

Minnesota, Iowa és Wisconsin államban vasárnap is tombolt a két napja elkezdődött hóvihar. Az országos meteorológiai szolgálat ezért figyelmeztetést adott ki, amelyben a hóhelyzet, a szélviharok és a fagy miatt mindenkit megpróbált lebeszélni arról, hogy útra keljen a három államba és a Mississippi partvidékére.

Minnesota fővárosában, Minneapolisban a 43 centis hó súlya alatt beszakadt a Metrodome felfújható, teflonbevonatú kupolája. A fenyegető baleset miatt a stadion vezetői péntek este már eleve úgy döntöttek, hogy elhalasztják a Minnesota Vikings és a New York Giants közötti amerikaifutball-összecsapást.

A mérkőzés egyébként is elmaradt volna, mert a Giants csapata a zuhogó hó miatt, átszállás közben ott rekedt Kansas City nemzetközi repülőterén.

A hóhelyzet miatt kiadott a közép-nyugati államokra kiterjedő figyelmeztetés északon Dél-Dakota és Wisconsin, délen pedig Missouri és Illinois közötti területre terjed ki.
Wisconsin, Minnesota és Iowa államban számos út járhatatlanná vált a vastag hótakaró miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik