Élet-Stílus

„Bauhaus-lakógyűlés” csütörtökön Pécsett

A Goethe Intézet által szervezett fotókiállítás és szokatlan lakógyűlés Pécs rejtett építészeti kincseire szeretné felhívni a figyelmet.

2009 tavaszán Hans Engels müncheni fotóművész a Goethe Intézet megbízásából tizenhat különleges pécsi épületet fényképezett le. Az épületek azzal vívták ki a német művész figyelmét, hogy a Bauhaus formai elemei fedezhetőek fel rajtuk, illetve Bauhaus-építészek munkái.

A fotókat a Goethe Intézet “A Bauhaus nyomai Pécsett” címmel szabadtéri kiállítássá rendezte, amely augusztus 19. óta látható a Janus Pannonius Múzeum kertjében. A kiállítás Pécs, Európa Kulturális Fővárosa rejtett kincseire kívánja felhívni a figyelmet. Ehhez kapcsolódik egy egyedülálló kezdeményezés, a csütörtök délutáni “Bauhaus-lakógyűlés”, amelyen a szervező Goethe Intézet közös találkozóra hívja mindazokat, akik a kiállításon látható épületekben laknak, dolgoznak, szolgálatot látnak el.

A kiállítás a képek mellett az egyes épületek rövid történetét is bemutatja, maguk a lakók és az építészek leszármazottai azonban biztosan számos kiegészítéssel és érdekességgel tudnak majd szolgálni róluk. A “lakógyűlés”-re – amelyen jelen lesz Hans Engels fotóművész is – 2010. szeptember 16-án 18 órakor kerül sor a múzeumkertben.

Ugyancsak a fotókiállításhoz kapcsolódó hír, hogy szeptember 17-én 14 órakor László Zsolt építész vezetésével az érdeklődők sétára indulhatnak a fotókon látható épületekhez. A találkozó a Szent Bertalan Harangtoronynál lesz a Széchenyi téren.

A két eseményre a szervezők az épületek lakói mellett minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ajánlott oldal:
www.goethe.de/pecs2010

Ajánlott videó

Olvasói sztorik