Élet-Stílus

Három perc alatt egyenlített az Everton

A hosszabbítás perceiben egyenlített az Everton a vendég Manchester United ellen az angol bajnokság 4. fordulójának nyitómérkőzésén.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, az enervált manchesteri játékosok nem sok helyzetet dolgoztak ki az első félórában. Ezt követően azonban Howardnak több alkalommal is bravúros védéseket kellett bemutatnia ahhoz, hogy a hazai csapat tartani tudja a gólnélküli állást. A félidő vége előtt egy gyors kontratámadást követően előbb Arteta ugrott ki Evra óriási hibáját kihasználva, ám ziccerét még hárította van der Saar, Pienaar ismétlésére azonban már nem tudott visszaérni. Úgy tűnt, hazai előnnyel fordulnak a csapatok, ám Nani pompás beadását Fletcher közelről passzolta a hálóba a 44. percben.

A második félidőt a Manchester kezdte jobban, a 47. percben szintén Nani ívelt középre, ahol Vidic könnyedén fejelt a hálóba. Úgy tűnt, az Everton ismét elesik az újabb pont megszerzésétől, főleg miután Berbatov ugrott ki, és 3-1-re módosította az állást. A 90. percben azonban előbb Cahill érkezett, és egy fejesgóllal szépített, majd a feltüzelt hazaiak egy kapu körüli kavarodást használtak ki. A labda a 16-osnál álló Artetához került, aki kilőtte a hosszúsarkot, beállítva a 3-3-as végeredményt. Ebben a szezonban ez volt mindkét csapat második döntetlene, ám míg a Manchester United másik két mérkőzését megnyerte, addig David Moyes csapata csak vereségeket tud felmutatni.

Továbbra is veretlen a Chelsea együttese, bár a sereghajtó West Ham már gólt tudott ellenük szerezni. Kezdeti nehézségek után magabiztosan nyert az Arsenal hazai pályán a Bolton ellen, míg az idén gyengélkedő Manchester City csak egygólos döntetlent tudott elérni a Blackburn ellen.

Premier League, 4. forduló:
Everton – Manchester United 3-3 (1-1)
Gól: Pienaar (39.), Cahill (90.), Arteta (92.), ill. Fletcher (43.), Vidic (47.), Berbatov (66.)

Arsenal – Bolton 4-1 (1-1)
Gól: Koscielny (24.), Chamakh (58.), Song (78.), Vela (83.), ill. Elmander (45.)
Kiállítva: Cahill (64., Bolton)

Fulham – Wolverhampton 2-1 (0-1)
Gól: Dembélé (49., 90.), ill. Damme (10.)
Kiállítva: Berra (90., Wolverhampton)

Manchester City – Blackburn 1-1 (0-1)
Gól: Vieira (56.), ill. Kalinic (25.)

Newcastle – Blackpool 0-2 (0-1)
Gól: Adam (45., 11-esből), Campbell (90.)

West Bromwich – Tottenham 1-1 (1-1)
Gól: Brunt (41.), ill. Modric (27.)

West Ham – Chelsea 1-3 (0-2)
Gól: Parker (85.), ill. Essien (2., 83.), Kalou (17.)

Wigan Athletic – Sunderland 1-1 (0-0)
Gól: Alcaraz (87.), ill. Gyan (66.)
Kiállítva: Cattermole (23., Sunderland)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik