Élet-Stílus

Megéri többet fizetni a bioeperért

Édesebb az íze és magas antioxidáns-tartalma miatt jobbat tesz az egészségnek – állítják amerikai tudósok.

A szakemberek szerint főleg a magas daganatellenes anyag-tartalma miatt érdemes a bioeper mellett letenni a voksot. Ebből ugyanis lényegesen több van a gyümölcs bio változatában, mint a kártevőirtó vegyszerekkel kezelt gyümölcsökben. Az elvégzett kutatás ráadásul újra rámutatott arra is, hogy természetes módon termesztett zöldség és gyümölcs sokkal egészségesebb: magasabb A-vitamin és ásványi anyag szintjük, miközben jóval kevesebb bennük a mérgező fémek és vegyületek mennyisége.

A kutatás vezetője dr. John Reganold felhívta a figyelmet, hogy kártevőirtók hadserege nélkül is lehet magas színvonalú, egészséges élelmiszereket termelni. A szakemberek a vizsgálat során megállapították, hogy a bio-módon termelt élelmiszerekben magasabb az antioxidáns-szint, ami csökkenti a szervezetben felgyűlt, rákkeltő hatású szabadgyökök számát. A talajminták vizsgálatából az is kiderült, hogy a biogazdaságok termőföldje egészségesebb, több baktériumot és rovart tartalmaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik