Élet-Stílus

Finomabb és egészségesebb a hazai

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 09. 03. 16:18

Jórészt az ár és az időhiány tántorítja el a háziasszonyokat a hazai árutól.
Korábban a témában:

Az időzavarral küzdő háziasszonyok többsége nem szívesen zarándokol tömött bevásárlószatyorral a piacra, hogy hazai termékeket vásároljon. Ezeknek ráadásul olykor az ára is alulmarad a külföldről behozott termékekével szemben, ennek ellenére jó néhány dolog szól a magyar áruk mellett. Buza Beáta, a zalaegerszegi Humán Esély Nonprofit Kft. menedzsere elmondja, az mindenkinek saját döntése, milyen terméket vásárol, ám szerinte az ismeretek átadásával tudatossá lehet tenni az embereket.

A projektmenedzser szerint megkönnyíti a választást az, ha az emberek tisztában vannak vele, hogy ha a messziről jött áruk helyett a helyit választják, akkor megmaradnak a termőföldek, a környezet kevésbé lesz szennyezett, és élhetőbb lesz a vidék is. Buza Beáta szerint nagy az előnye annak, ha kis távolságból érkezik az áru, hogy hamarabb jut a piacra, nem kell raktározni, hűteni, és nincs hozzá szükség annyi csomagolóanyagra sem. Frissebb és egészségesebb marad, nem kell tartósítószerekkel kezelni.

A szakértő kiemelte, hogy a helyi áru népszerűsítése nem a külföldiek ellen szól, sokkal inkább a környezetvédelmet és a környezettudatos magatartást, a vidéki életminőség javítását helyezi előtérbe.

AJÁNLOTT LINKEK:

Együnk helyi termékeket! Finomabb, egészségesebb és környezetkímélőbb (LifeNetwork)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.