Élet-Stílus

Nyolcadik az öttusa vegyes páros

admin
admin

2010. 09. 05. 13:29

A nyolcadik helyen végzett a Pataki Viktória, Németh Róbert páros a csengtui öttusa-világbajnokság vasárnapi váltóversenyében, melyet vegyes csapatokkal rendeztek.

A dobogóra a lengyelek, az ukránok és a litvánok állhattak fel a 19 duót felvonultató mezőnyben.

A magyarok a vívás után kilencedikek voltak, aztán a 2×100 m-es úszóváltóban a negyedik legjobb időt érték el, ezzel két pozíciót előreléptek. Ezután nagyon összeszedett, koncentrált produkcióval megnyerték a lovaglást – Pataki hibátlanul, Németh két akadályveréssel ment végig a pályán -, s ennek, valamint több rivális rontásának eredményeként másodikként kezdhették a 2×2000 m-es, lövészetekkel megszakított futást.

A sűrű élmezőnyben az első és a nyolcadik között mindössze 19 mp volt a különbség a startnál. A táv során többször változott a sorrend, Pataki elsőre még az élcsoporttal, egészen pontosan elsőként, második sorozata után viszont csak hetedikként jött ki a lőállásból, majd futótávja végén kilencedikként váltotta Némethet, aki két jó sorozattal egy helyet előrelépett.

Pataki vívásban, úszásban és lovaglásban, Németh pedig úszásban, lovaglásban és a kombinált számban nyújtott jó teljesítményt. A dobogóra azok a párosok állhattak, amelyek tagjainál nem volt “lyukas szám”.

“Nagy reményekkel nem vághattunk neki ennek a napnak, ráadásul három szám után minimális volt a különbség, így sejthettük, hogy komoly szerepe lesz a kombinált résznek, azt pedig tudtuk, hogy Pataki ebben nem túl jó. – mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. – Ezzel együtt ő volt a nap meglepetése, három számban is a hátán vitte a párost, jól vívott és úszott, a lovaglásban parádés teljesítménnyel tartotta életben a reményeket, és végül a kombinált számban is csak a második lövészete nem sikerült. A nap során ez volt az egyetlen, amiben hibázott. A végeredményt alapvetően meghatározta, hogy néhány csapat friss emberekkel indult.”

Vegyes váltót először rendeztek felnőtt vb-n.

Öttusa világbajnokság, Csengtu
Vegyes váltó, világbajnok:
1. Lengyelország (Sylvia Czwojdzinska, Remigiusz Golis) 5660 pont
2. Ukrajna (Viktoria Teresuk, Pavlo Timoscsenko) 5622
3. Litvánia (Donata Rimsaite, Justinas Kinderis) 5594
…8. MAGYARORSZÁG (Pataki Viktória, Németh Róbert) 5252 (vívás: 38 győzelem/34 vereség/832 pont, úszás: 2:00.44 perc/1356 pont, lovaglás: 1160 pont, lövészet-futás: 17:24.12 perc/1904 pont)
Hétfőn a férfiak váltóversenyére kerül sor a vb-n.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.