Élet-Stílus

Nincs garancia Overdose visszatérésére

Nem kell attól tartani, hogy az életkora miatt a magyar sprinterló kifut a versenyzésből - nyilatkozta a FigyelőNetnek Pécsi István. A Kincsem Park versenyeinek szakkommentátora szerint azonban nem lehet százszázalékosan megmondani, hogy Overdose vissza tud-e térni a Baden-Badenben elvesztett veretlensége után.

“Overdose súlyos betegségből tért vissza (savós patairha-gyulladásban betegedett meg 2009 áprilisában – a Szerk.), ezért a 2009-es év nemcsak a versenyzés, hanem a munka, a felkészülés szempontjából is teljesen kimaradt a számára. Emiatt teljesen leépült az izomzata, így azt újra fel kellett építenie” – mondta a FigyelőNetnek Pécsi István szakkommentátor, a Nemzeti Lóverseny Kft. marketingigazgatója.

Visszatérésére és a további szép sikerekre megvan a lehetőség, hiszen már nem egyszer fordult elő, hogy felépülés után ugyanolyan elánnal és eredményességgel folytatta a versenyzést egy-egy sprinterló. Például az amerikaiak legendás lova, Seabiscuit is nagy sérülésből tért vissza. “Ráadásul a kora sem jelent problémát (Overdose 5 éves), hiszen a sprinterlovak 6-7-8 éves korban is még nagyokat futnak” – hangsúlyozta Pécsi István. Többek között a 8 éves Városbíró is még mindig nagyon jól versenyez, ráadásul akárcsak Overdose, patairha-gyulladást követően (bár nála enyhébb és gyorsabb lefolyású volt) tért vissza a pályára, s visszatérése után csak néhány helyezést követően tudott ismét győzni.

(forrás: Pannónia Overdose)

Jól kezdett, de végül a 7. lett Baden-Badenben (forrás: PannoniaOverdose.hu)

A szakkomentáror szerint Overdose-t azonban nem lehet se Városbíróhoz, se Seabiscuithez hasonlítani, hiszen minden egyes versenyló egyedi. “Nincs rá garancia, hogy visszatér, türelemmel kell lennie a menedzsmentnek. Elvi lehetősége megvan a visszatérésre, de ehhez hosszú hónapok munkája, folyamatos felkészítés szükséges” – mondta Pécsi István, hozzátéve: Overdose-nak minden képessége megvan ahhoz, hogy a világ élmezőnyébe tartozzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik