Élet-Stílus

Öt aranyat vár a kajakkapitány

Tíz érmet, köztük öt aranyat remél Storcz Botond szövetségi kapitány a csütörtökön kezdődő lengyelországi kajak-kenu világbajnokságon.

„Kor szempontjából elég vegyes a csapatunk összetétele, s mindenkinek iszonyú nehéz lesz bizonyítani, hiszen a sportág dinamikusan fejlődik az egész világon. Ettől függetlenül bízom a hagyományosan jó szereplésben” – így Baráth Etele, a hazai szövetség elnöke.

A csapat közvetlen felkészülése az elmúlt három hétben Szolnokon zajlott, ahol ugyan kicsit zsúfolt volt a víz, de a vezetők és a versenyzők szerint mindenki el tudta végezni a szükséges munkát.

„Egy ilyen központi felkészülés sok feszültséget rejt magában, de az érintettek ezt most jól tudták kezelni. Én összesen tíz érmet, köztük öt aranyat remélek, de ha kijön a lépés, akár még szebb is lehet a végeredmény” – mondta Storcz, aki hangsúlyozta, hogy kíváncsian várja a 200-as versenyeket, amelyek közül négy tavaly óta olimpiai szám.

A magyarok közül a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa indul majd a legtöbb számban, pontosan ötben a lengyelországi világbajnokságon, és Storcz az MTI-nek azt mondta: képesnek tartja a szegedi versenyzőt arra, hogy akár „mesterötöst” érjen el.

Az összesen 37 fős magyar kajak-kenu válogatott – plusz három parakenus – első része szerdán, második része pedig pénteken utazik majd Poznanba, ahol a csütörtök-pénteki előcsatározások után szombaton és vasárnap rendezik a döntőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik