Élet-Stílus

Hosszabbításban egyenlített az Arsenal

A 91. percben, Reina hatalmas hibája folytán egyenlített az Arsenal az Anfield Roadon. Pedig nagyon úgy tűnt, a második félidőt végig hátrányban játszó Liverpool megszerzi a három pontot a rangadón.

Erős mezőnyjátékkal indult a találkozó, mindkét csapat elsősorban a védekezésre összpontosított. Ennek ellenére a Liverpool előtt adódtak nagyobb lehetőségek, de igazán veszélyes gólhelyzetig ők se jutottak. Úgy tűnt, a találkozó gól nélkül fog véget érni, a vendégek támadásai nem voltak elég átütőek, míg a Liverpool rendre hibázott a kapu előtt. A lefújás előtt azonban Joe Cole szabálytalankodott csúnyán, amiért Atkinson játékvezető egyből felmutatta a nyáron szerződtetett játékosnak a piros lapot.

Bár a szünetben mindenki Arsenal fölényre tippelt a második játékrészre, a vendégek az öltözőben maradtak, aminek eredményeképpen Ngog a 46. percben vezetést szerzett a vörösöknek. Egy védelmi hibát követően Mascherano szerzett labdát, kiugratta a fiatal francia csatárt, aki nyolc méterről kilőtte a rövid fölső sarkot. A gól után támadásban maradt a Liverpool, ám tíz perc elteltével eszmélni kezdett az Arsenal, és átvette az irányítást.

A találkozó vége felé nyomasztó mezőnyfölényben játszott Arsene Wenger csapata, Rosicky, Van Persie és Walcott is beállt, ám a Liverpool remekül zárt, igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni az Arsenal. Az utolsó percekben ugyan előbb Rosicky előtt adódott egy majdnem száz százalékos ziccer, majd Walcott elől tisztáztak az ötösön belül a védők. Végül Reina kellett a vendégek góljához. Egy beívelésre Nasri érkezett, aki elfejelte a kapus elől a labdát, amely azonban a kapufán landolt. A kipattanó labdát a visszafutó Reina olyan ügyetlenül próbálta megfogni, hogy végül a kapuba ütötte. A gólt követően a Liverpool támadásba lendült, Gerrard szabadrúgását Almunia remekül hárította. Végül a játékvezető a vendégektől még kiállította Koscielnyt, és a két csapat egy nagy küzdelem árán elért egy ponttal vonulhatott az öltözőbe.

Premier League, 1. forduló:
Liverpool – Arsenal 1-1 (0-0)
Gól: Ngog (46.), ill. Reina (91., öngól)
Kiállítva: J. Cole (45.), ill. Koscielny (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik