Élet-Stílus

Nem csak „hülyeségekre” jó az iPhone

A virtuális gyertyák és dartsok mellett az iPhone-alkalmazások közt akadnak szép számmal olyanok, amelyek hosszú távon is hasznosnak és megkönnyítik életünket. Kárbejelentés, adófizetés és a házunk riasztójának felügyelete okostelefonról.

Milyen hasznos például, ha egy koccanáskor nem egy másik autóstól kell elkönyörögni egy kárbejelentő lapot, mert a miénket már elkönyörögte egy másik autós. iPhone-applikációban már létezik ilyen is.


Megszólalásig olyan, mint a kocsiban tartott kárbejelentő lap. Kiválasztjuk az ütközés miatt sérült területet a sablonon, lefotózzuk a kocsit, majd a Google-térképen pontosan jelöljük a karambol helyszínét. Ezt követően felvisszük a másik szereplő adatait is, és kezdődhetne is az ügyintézés.

SZJA

Bár elsőre talán furcsa, de például Ausztráliában azt tervezik, hogy az adóbevallást is be lehessen küldeni egy egyszerű iPhone-alkalmazáson keresztül. Olyan már most is elérhető, amely adókalkulációt kér az adataink alapján.

Nem csak „hülyeségekre” jó az iPhone 1Általában véve is igaz, hogy a közigazgatásban könnyen lehetne helyet találni az okos alkalmazásoknak. Mint tette az Utah állam kormányzata is, amely szinte minden, egyébként az önkormányzatnál intézhető ügyet elérhetővé tett mobilalkalmazásként. Így a jogosítvány meghosszabbításától kezdve az időpont-regisztrációig és a foglaltsági naptár megtekintéséig.

Szinte mindenhol

A 20 ezer kátyú országában élőknek szintén nagyon hasznos és ügyfélközpontú adminisztrációt jelentene egy másik SAP-s fejlesztés, amellyel kátyúriportot készíthetünk. Nagyon jó lenne, ha gyorsan átvennék a magyar illetékesek is a szolgáltatótípusú állam jegyében. A bejelentést követően az alkalmazás még arra is figyel, hogy visszajelzést küldjön a helyreállításról.


A vállalatok az állami szervezeteknél persze sokkal korábban cselekszenek. Felismerték, hogy mobilizált világunkban hogyan lehet kihasználni az iPhone adta előnyöket is. Sorra születnek olyan alkalmazások, amelyeket például a salescsapatok használhatnak. Már most olyan iPhone-okkal vágnak neki az ügyféltúráknak, amelyek direkt-összeköttetésben vannak a cég rendelési, raktározási, HR- vagy egyéb részlegével. Sőt az útnyilvántartást is ezen keresztül rögzítik.

Hogy nem csak ügyintézésben jeleskednek az új applikációk, íme egy másik példa is. Akinek volt már téves riadója a házába beszerelt riasztó miatt, biztosan értékel egy olyan applikációt, amely a beépített riasztórendszert felügyeli.

Nem csak „hülyeségekre” jó az iPhone 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik