Élet-Stílus

Úszó-Eb: holnaptól magyar érmek várhatók

Hétfő délelőtt rajtol a magyarországi vizes Európa-bajnokság második hetének hivatalos versenyprogramja: ekkor csobbannak a margitszigeti Széchy-uszoda medencéjébe a férfi 400 méteres gyorsúszás indulói, köztük két magyar: Gercsák Balázs és Kovács Norbert.

Ők ketten mutatkoznak be elsőként az 59 fős hazai válogatottból, amelytől a szövetségi kapitány töretlen derűlátással azt várja, hogy megjavítja a négy évvel ezelőtti budapesti Eb magyar mérlegét. “A 2006-os, szintén itthoni Eb-n két aranyat, egy ezüstöt és négy bronzot szereztünk, és bár számos kiváló rivális nevét olvastam a mostani rajtlistán, változatlanul amondó vagyok, hogy az akkori hét éremnél ezúttal többet nyerünk” – mondta a start előtti helyzetjelentésében Kiss László.

A remények szerint legalább nyolc medált többen, közülük is mindenekelőtt Hosszú Katinka, Cseh László és Gyurta Dániel szállíthatják. “Ászainknak sem lesz azonban könnyű dolguk: Cseh Lacinak például nem indul tán legnagyobb európai ellenfele, Goddard, de itt van az osztrák Rogan, Hosszú Katinkának a szintén angol Miley és a francia Muffat nehezítheti meg az életét, és Gyurta Daninak is akad nem egy méltó ellenfele. Ám ismétlem: valamennyiükben bízom, és optimistán várom az Eb-t” – tette hozzá a szakvezető, akinek csapatából a nyitónapon nem kevesebb mint 34-en állnak rajthoz.

Vasárnap orosz siker született a műúszó párosoknál a margitszigeti vizes Európa-bajnokságon. A finálé magyar részvétel nélkül zajlott, miután a csütörtöki selejtezőben a Kovács Dorottya, Stumpf Kata kettős a 17 induló között a 13. helyen végzett, így éppen lemaradt a döntőről.

Műúszás, páros, döntő:
1. Oroszország 98,700 pont
2. Spanyolország 96,700
3. Ukrajna 93,400

Ajánlott videó

Olvasói sztorik