Élet-Stílus

Polgári bíróság előtt az UEFA

Bepereli az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) a Mallorca, mert a szervezet annak ellenére zárta ki a klubot az Európa Ligából, hogy kvalifikálta magát. A spanyol egyesület szombati közleménye szerint nem a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), hanem polgári bíróság elé viszik az ügyet.

Az együttes az előző szezonban az ötödik helyen zárt a Primera Divisiónban, s megszerezte az indulási jogot, azonban az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága szerint a klub nem teljesítette maradéktalanul a szerepléshez szükséges feltételeket. „Az egyesület nem az UEFA klubokra vonatkozó szabályozásának megfelelően kapott licencet, és nem teljesítette azokat a kötelezettségeket, amelyeket ez a rendelkezés előír” – indokolta a kizárást hivatalos közleményében a kontinentális szervezet. A súlyos adóssággal küzdő együttes helyére a Villarreal került az EL-be.

” Az UEFA szükségtelenül kreált magának egy problémát, aminek súlyos következményei lehetnek. A Bosman-ügy is így kezdődött” – mondta Jaume Cladera, a Mallorca alelnöke.

Idén nyáron fontos változások történtek a klub életében: a férfi tenisz-világranglista élén álló spanyol Rafael Nadal részvényese lett az egyesületnek, nagybátyja, a korábbi válogatott futballista, Miguel Angel Nadal pedig a július 2-án kinevezett új edző, a dán Michael Laudrup segítőjévé avanzsált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik