Élet-Stílus

Risztov hetedik lett a Balatonban

Risztov Éva a hetedik helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres számában a magyarországi Európa-bajnokságon, Balatonfüreden.

A normálmedencés úszásban vb- és Eb-érmek sokaságát begyűjtő, majd négyéves kihagyás után karrierjét már „vízimaratonistaként” újrakezdő Risztov rögtön csatlakozott a vezető csoporthoz, hol a második, hol a hetedik pozíciót foglalva el a „libasorban”.

Risztov féltávnál is a legjobbak között volt, sőt az utolsó fordulónál is előnyösnek tűnt a helyzete, ám a riválisok jobban jöttek ki a „kanyarból”, s bár Risztov a végén nagy hajrát vágott ki, csak megközelíteni tudta az élmezőnyt, befogni már nem, és be kellett érnie a hetedik hellyel. A szám másik magyar indulója, Prohászka Ágnes a 26. helyen ért célba.


Risztov hetedik lett a Balatonban 1


A 10 kilométeres számot a holland Linsy Heister nyerte, az ezüstérmet az olasz Georgia Consiglio szerezte meg, míg a harmadik a német Angela Maurer lett.

Nyilatkozatok

Risztov Éva:
„Ha az utolsó fordulót nem rontom el, fel tudtam volna venni a versenyt velük, ugyanakkor sajnos hagytam, hogy lerúgjanak magukról. Ráadásul már volt egy figyelmeztetésem, pedig nem én szabálytalankodtam akkor sem, de hát meg kell tanulni ezt is, ha az ember eredményes akar lenni hosszútávúszóként”.

Vajda Tamás, Risztov edzője:
„Továbbra is londoni olimpia a fő cél. Az Eb-n azt akartuk, hogy jó legyen a bemutatkozás, úgy gondolom, ez sikerült is. Egy év közös munka után szerintem jó visszatérésről beszélhetünk, még ha a titokban remélt dobogós helyezés el is maradt”.

Női 10 km:
1. Linsy Heister (holland) 2:01:06.7
2. Georgia Consiglio (olasz) 2:01:07.6
3. Angela Maurer (német) 2:01:08.2

7. Risztov Éva 2:01:16.2
26. Prohászka Ágnes 2:16:28.2

Férfi 5 km:
1. Luca Ferretti (olasz) 58:43.4
2. Simone Ercoli (olasz) 59:00.5
3. Szpiridon Gianniotisz (görög) 59:15.9
3. Simone Ruffini (olasz) 59:15.9

31. Batházi István 1:06:39.9

Kevés hiányzott…

A szinkronúszók párosversenyének selejtezőben a Kovács Dorottya, Stumpf Kata kettős a tizenhét induló között a 13. helyen végzett, így éppen lemaradt a döntőről. A 12., még éppen finalista német duó 1,3 ponttal szerzett többet a magyaroknál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik