Élet-Stílus

Rajt a vizes Európa-bajnokságon

Szerdán kezdődik a magyarországi vizes Európa-bajnokság, amelyen az aranyérmek tekintetében a magyar úszók hatvanon túlra kerülhetnek.

Az eddigi kontinensviadalokon kereken hatvan aranyérmet szereztek a magyar úszók, egyéniben 56-ot, váltóban 4-en. A legeredményesebb közülük Egerszegi Krisztina, aki kilenc elsőséggel áll az örökranglista élén, megelőzve Darnyi Tamást (8), Kovács Ágnest (7) és Cseh Lászlót (6). A nevezettek közül utóbbi ugyanakkor még aktív, így tovább szaporíthatja aranyai számát, könnyen a negyedik magyarországi Eb egyik főszereplője lehet. (A mostanit megelőzően 1926-ban, 1958-ban és a 2006-ban voltunk házigazdák).

Az ország „Lacikája” 200 és 400-ás vegyesen egyaránt címvédésre készül, rajta kívül a 200 mellen világbajnok és 100-on kiváló Gyurta Dániel, valamint Kis Gergő számít aranyesélyesnek a férfiaknál. A hölgyeknél a legjobb eséllyel a világbajnok, a 400 méteres vegyes klasszisává érett Hosszú Katinka indul, ugyanakkor Verrasztó Evelynben, Mutina Ágnesben, Jakabos Zsuzsannában és Dara Eszterben is sok örömünk lehet.

„Becsületes és jó felkészülésen vagyunk túl. Szerencsére se sérülés, se betegség nem hátráltatott minket, így bátran kijelenthetem, hogy a sok örömet szerezhetünk a kilátogató magyar szurkolóknak” – mondta Kiss László szövetségi kapitány pénteki sajtótájékoztatóján. A szakvezető szerint az 59 fős válogatott a 2006-os, itthoni Eb-nél eredményesebben fog szerepelni, s több érmet szerez, mint négy esztendeje. A legutóbbi margitszigeti kontinensviadalon összesen hét magyar medál született.

Rajt a vizes Európa-bajnokságon 1

A Margitsziget, pontosabban a Széchy Tamás uszodaegyüttes mellett Balatonfüred is az Európa-bajnokság helyszíne lesz, itt rendezik ugyanis a nyíltvízi úszók versenyeit.

A „medencés” úszásról átváltott Risztov Éva 10 kilométeren akár kellemes meglepetést (értsd: érmet) szerezhet. A szinkronúszában a tisztes helytállás lehet a cél, műugrásban ugyanakkor Barta Nóra az élcsoportba várható egy és három méteren egyaránt.

A 2006-os Eb-n az időjárás, az eső megnehezítette a sportolók és a szervezők dolgát, éppen ezért Gyárfás Tamás, az úszószövetség és a szervezőbizottság elnöke reméli, az égiek kegyesek lesznek, és a magyarok sikereitől lesz majd hangos az esemény.

Fokozott ellenőrzés

Az Európa-bajnokság alatt, azaz augusztus 4-től 12 napon át fokozott ellenőrzést tart a Margitszigeten a Fővárosi Közterület-felügyelet. Kiemelten ellenőrzik majd a közterület használat szabályainak betartását, a behajtási hozzájárulások meglétét és fokozott figyelmet fordítanak az engedély nélküli árusítás megelőzésére – írta az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik