Élet-Stílus

Káté és Darmos is érmes

Káté Gyula és Darmos József is győzött, így Bacskai Balázshoz hasonlóan már biztosan érmes a moszkvai amatőr ökölvívó-Európa-bajnokságon.

A legutóbbi, liverpooli Eb-n a döntős, és ott is csupán egy sérülés miatt veszítő kispesti Káté Gyula (64 kg) egy fiatal, világversenyen most bemutatkozó olasszal, Vincenzo Mangiacaprével mérkőzött, s nagyon okos, türelmes boksszal sima győzelmet aratott.

Káté Gyula után Darmos József (91 kg) a török Bahram Muzaffer ellen lépett ringbe, és három számolást, valamint egy-egy intést hozó kiélezett csatában végül 9-5-re nyert.

A 60 kilogrammosok között versenyző Varga Miklós az őt 2007-ben, a chicagói vb-n simán verő ír Eric Donovannel mérkőzött, de visszavágnia nem sikerült neki (4-10).

Bernáth Istvánnak az olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnoki bronzérmes fehérorosz Viktar Zujev jutott ellenfeléül a szupernehézsúlyúak negyeddöntőjében. Az esélyekre a meccs nem cáfolt rá, Zujev rengeteget ütött a meccsen, jól mozgott, a magyar ellenfelének csak nagy ritkán sikerült zavarba hoznia őt, így simán, 10-2-re nyert.

A pénteki elődöntőkben Káté az orosz Alekszandr Szoljanyikovval, Bacskai Balázs (69 kg) az ukrán Tarasz Selesztyukkal, Darmos pedig a bolgár Tervel Pulevvel csap össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik