Élet-Stílus

A magyaroknál kevés a szex és sok a stressz

A magyarok ötöde havonta vagy ritkábban él szexuális életet, kétharmada gyakran stresszel, a megkérdezettek felének pedig nagyon kevés közeli barátja van - derült ki a HáziPatika.com felméréséből.

Arra a kérdésre, amely a közeli barátok számára kérdezett rá, a résztvevő 83000 ember több mint fele azt válaszolta, hogy 5-nél kevesebb. 31%-nak 5-nél több, míg 6%-nak egyáltalán nincs közeli barátja. Stresszes pillanatok a válaszadók 62%-ának életében előfordultak, 14%-uk ráadásul egész nap erősen fesztült. Csupán a kérdőívet kitöltők 14%-a nyilatkozott úgy, hogy életében nem tapasztal semmilyen nyomást.
A stressz főleg a 30-49 éves korosztályt fenyegeti, érdekes, hogy úgy tűnik a férfiak stressz-szintej alacsonyabb, mint a nőké: a férfiak egyharmarda nem érez stresszt, a nőknél azonban csak 22% él nyugodt életet. Elkeserítő a helyzet a szexuális életre vonatkozóan is. A megkérdezettek 7%-a csak havonta, 12%-a pedig még ennél is ritkábban él nemi életet. A válaszadók 21%-a nem védekezik a nem kívánt terhesség ellen, akik viszont igen, azok 11%-ban a megszakított közösülés módszerét választják.

A felmérés kitért a szenvedélyekre is, amiből kiderült, hogy a magyarok 1/3-a rendszeresen dohányzik és naponta legalább fél doboz cigarettát füstöl el. A dohányosok bevallása szerint az életük rendkívül stresszes: naponta kávéznak, szénsavas üdítőket isznek, nem szednek vitaminokat és nem is sportolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik