Élet-Stílus

Nem biztos, hogy betegség a szexfüggőség

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 06. 04. 15:08

Még mindig vitatkoznak a szakértők annak megítélésén, hogy a szexuális megszállottság valóban betegségnek számít-e.
Korábban a témában:

Annyi biztos, hogy ez a megszállottság sokaknak valóban komoly gondot okoz: képesek kockázatos, önpusztító helyzetekbe is belemászni csak azért, hogy kielégítsék vágyaikat. A szakértők azonban még nincsenek meggyőződve arról, hogy ez az állapot valódi függőség lenne. Az érintettek – ahogy Tiger Woods, golfozó is – állítják, hogy betegek, így részt vettek olyan kezeléseken, amik a szexuális függőségek megoldását szolgálták.

A szakemberek egyetértenek abban, hogy ezeken a kontrollálhatatlan vágyakon csakis az egyén képes segíteni, abban azonban már eltérnek a vélemények, hogy a szexfüggőség valóban addikciós betegség, vagy más mentális zavar megjelenési formája. A Harvard Orvosi Egyetem pszichiátere, Dr. Martin P. Kafka szerint nincs elég bizonyíték arra, hogy a szexfüggőséget valódi addikciónak tekintsék.

Douglas Weiss, a Szív a Szívhez Tanácsadó Központ igazgatója hozzátette, hogy nehéz függőségnek hívni, ami szükséges része az emberi létnek, ezért azt javasolta, hogy hozzanak létre egy új kategóriát, amit szexfüggőség helyett „hiperszexuális rendellenességnek” neveznek el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.