Élet-Stílus

Vb 2010: tucatnyi sérült Johannesburgban

Tizenöt ember, köztük egy rendőr is megsérült, amikor pánik tört ki vasárnapi Nigéria-Koreai NDK labdarúgó világbajnoki felkészülési mérkőzésen, a Johannesburg közelében lévő Makhulong Stadionban.

Úgy tűnik, a súlyos eset azoknak aggodalmát igazolja, akik szerint Dél Afrika még nem érett egy ilyen kaliberű rendezvény biztonságos lebonyolítására. Az incidens akkor robbant ki, mikor a felkészülés jegyében zajló mérkőzés megkezdése után bezárták a kapukat, és a kint rekedt több ezres tömeg ennek ellenére megpróbált bejutni. Helyi tudósítások szerint a sérült rendfenntartó állapota nagyon súlyos, egy nőt pedig újra kellett éleszteni.

A stadionon kívüli események miatt néhány percre a játékot is megállították, végül azonban be tudták fejezni a meccset, amelyet a nigériaiak nyertek meg 3-1-re. A vb biztonsági szolgálata nem volt ott a helyszínen, mondván: ez egy barátságos mérkőzés, és nem a nemzetközi szövetség égisze alatt rendezték. Egy rendőr ellenben azt nyilatkozta, hogy “a FIFA azt akarta, hogy ingyenes legyen a belépés – most már láthatjuk ennek a következményeit.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik