Élet-Stílus

A gyümölcsevés kulcsa a vicces tálalás

Könnyű rávenni a gyerekeket a gyümölcsevésre azzal, ha az egészséges étket háromszög alakban, vagy a sündisznóvá alakítva tesszük eléjük.

A viccesen tálalt harapnivalók sokkal jobban vonzzák a gyerekeket, mint a hagyományosan eléjük tett gyümölcsök. Holland kutatók vizsgálták meg 100 négy és hat év közötti gyerkőc gyümölcsevési szokását, ennek során derült ki, hogy majd kétszer annyit ettek az érdekes formájú gyümölcsökből, mint azokból, amit sima fehér tányéron tettek eléjük.

A gyerekek nagyon jól tudták, hogy a vicces figuráknak ugyanolyan ízük van, mint a hagyományos gyümölcsöknek, mégis többségében ezt választották. A kutatók egyúttal rámutatnak, még ez a módszer is elvesztheti a vonzerejét, ha a gyerekek mindig ilyet kapnak, úgy vélik a szülőknek folyton új ötletekkel kell előrukkolniuk, hogy fenntartsák a gyerekek érdeklődését a gyümölcsök iránt. Ennek egyik módja, hogy amennyire csak lehet étvágygerjesztővé teszik a az ételt, a másik pedig, hogy a zöldségeket és gyümölcsöket más ételekben rejtik el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik