Élet-Stílus

Miért mérgező a spanyol eper?

Elfogadható áron árulják, sőt édes is: a spanyol epret mégis érdemes elkerülni, mert termesztéséhez rengeteg növényvédőszert használnak.
Korábban a témában:

A gyümölcs rajta van a „legmérgezőbb” zöldség és gyümölcs listán, méghozzá a hatodik helyen. A mérgező jelző a spanyol eper esetében azt jelenti, hogy termesztéséhez a legnagyobb mennyiségű növényvédő szert használják. Az áprilisban már kapható eper nagy része Andalúziából, Spanyolországból, a Coto Donana nemzeti park tőszomszédságából érkezik.

A gyümölcs szállítása is megterhelő a környezetre, mégis sokkal fontosabb az, milyen körülmények között termesztik. A nemzeti park mellett fóliasátrakban nő az eper, az ehhez szükséges vizet a nemzeti parkból veszik. A telep évente 4500 tonnányi műanyag szemetet bocsát ki, ráadásul a növények rendszeresen kapnak a nagy veszélyt jelentő bróm-metán tartalmú rovarirtószerekből. Ez fogyasztás után a szervezetbe is bekerülhet.

Ajánlott linkek:

Elmondjuk miért kell ellenállni a spanyol epernek (Női Lapozó)

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.