Élet-Stílus

Youtube már magyarul is

Elkészült a világ legnagyobb videomegosztójának nyelvi lokalizációja. Magyar lett az összes gomb, a találatok listázása, a különféle funkciók, és bár a videókhoz kapcsolódó leírások és kommentek továbbra is angolul vannak, a YouTube felajánlja a fordítás lehetőségét.

Minden különösebb hűhó nélkül a Google magyarította a YouTube-ot. Az oldalra belépve a fejlécben tájékoztatnak, hogy az oldal alapértelmezett nyelvét magyarra állították be, melyet elfogadhatunk, vagy elutasíthatunk: ekkor továbbra is angol marad a felület.

Ha a képernyő bal felső sarkában kipipáljuk a kis négyzetet, akkor – igaz, gépi fordításban – de magyarul olvashatjuk a szövegeket. Ha mégsem tetszik, hogy a YouTube magyar nyelven használható, az oldal alján a nyelvek pontnál a magyarra kattintva feljön az elérhető további nyelvek listája.

A YouTube már korábban is kínált magyarosítást: azok számára, akik nem értik vagy hallják a videó nyelvét, de azt szeretnék érteni, automatikusan feliratozza az oldal a videókat. A videó-ablak jobb alsó sarkában a Képaláírás-műveleteket válasszuk (a kis felfelé mutató háromszöget ábrázoló gombra kell kattintani), majd kérjük a magyarra fordítást. Így már nem csak magát a YouTube-ot használhatjuk magyar nyelven, de a videókat is magyar (gépi fordítású) felirattal olvashatjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik