Élet-Stílus

Valóban vidámabbak a túlsúlyosak?

Kutatók szerint a nem igaz, hogy a túlsúlyos emberek vidámabbak, sőt, arra is rámutatnak, hogy a túlsúly és a depresszió között szoros kapcsolat lehet.

London és Adelaide egyetemein folynak a kutatások, amik a kapcsolatot szeretnék feltárni az elhízás és a gyakori mentális problémák között. A kutatók úgy vélik egy ilyen kapcsolat kulcsot jelentene a megelőzésben. A kövér emberekre nagy többségben igaz az, hogy alacsonyabb önértékeléssel bírnak, hiszen minden nap tapasztalhatják a súlyukhoz kapcsolódó előítéleteket.

De nem csak a társadalom negatív jelzései miatt alakulhat ki depresszió. Komoly hatással van az elhízottak mentális állapotára az is, hogy az elhízás valóban egészségügyi kockázatokkal jár, amivel tisztában vannak, ennek következtében gyakorlatilag nagy részük betegként kezeli magát. Különösen igaz ez a nőkre, akik sokkal jobban ki vannak téve a média által sugallt irreális elvárásoknak. Ha a nyomás állandósul a túlsúlyos embereken, akkor ez az állandósult stressz depresszív hangulatot okoz. Szakértők szerint, mivel az elhízás és a depresszió összekapcsolódva jelentkezik, ezért fontos, hogy a kezelés mindkét tényezőt megcélozza.

Ajánlott linkek:

Valóban mosolygósabbak a túlsúlyos emberek? (NLCafé)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik