Élet-Stílus

Mosolyogj, tovább élsz!

Amerikai kutatók szerint a hosszú élet titka a mosolygásban rejlik, szerintük minél szélesebben mosolygunk, annál tovább élhetünk.

230 baseballjátékos régi fényképeit tanulmányoztak a michigani Wayne Állami Egyetem szakértői, majd aszerint rangsorolták őket, hogy milyen mértékben mosolyogtak. Különválasztották egymástól azokat a képeket, hol a szereplők nem mosolyogtak, vagy csak a szájuk körüli izmokkal, azokat, akiknek látszottak a fogaik, vagy megjelentek a nevetőráncok a szem körül. Ezt követően a képeket összehasonlították azzal, meddig éltek az egyes játékosok, így kapták meg az eredményt.

A kutatók azt tapasztalták, hogy azok, akik a legszélesebben mosolyogtak átlagosan 79,9 évesen haltak meg szemben a mosolytalanokkal: ők 72,9 évig éltek. Ezek az adatok mindazonáltal nem vonatkoznak a hamis mosolyra, annak a tanulmány szerint semmiféle jótékony hatása nincs. A most elkészült tanulmány alátámasztja egy másik vizsgálat eredményét, mely szerint a boldogság csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik