Ehető virágokkal készült ételek versenyét is megrendezik Kecelen, a jubileumi, 15. nemzetközi gasztronómiai fesztiválon, május 29-30-án. A versenyzők öt kategóriából (saláták, hideg ételek, meleg ételek, desszertek, ehető csokrok) kettőben nevezhetnek, termesztett vagy vadvirágokból készített finomságokkal.
A szervezők célja elsősorban az, hogy az ehető virágokat minél több emberrel megismertessék, megkedveltessék. A versenyre nevezőktől újszerű ételek megalkotását várják; a pontozásnál pedig különösen fontos szerep lehet az ízek illetve a külső jellemzők harmonikus összeállítása. Emellett tervezik, hogy a receptekből szakácskönyvet is kiadnak. A jelentkezés határideje május 10-e, a verseny pontos kiírását az alábbi honlapon találhatják meg.
Ajánlott linkek:
Nemcsak szép, ízletes is. Ehető virágok versenye lesz! (HáziPatika)
Honlap a bővebb információkhoz