Élet-Stílus

Indul az allergiaszezon

Egyre többeket érint az allergia, kellemetlen tünetei pedig megkeserítik az életet. Ám még ennek ellenére is kevesen tudják, hogy a betegség hátterében pszichés okok is állhatnak.

A gyógyulás esélye jelentősen csökken, ha a hátteret nem derítik fel. Az allergia tulajdonképpen a szervezet megváltozott válasza a bekerült – normális esetben- ártalmatlan anyagokkal szemben. Az allergiásoknál a bekerülést követően egy-egy anyag válaszreakciót vált ki, ellenanyag termelést indít be. Ezek a reakciók pedig típustól függően többfélék lehetnek: szénanátha, szemgyulladás, bőrviszketés, vagy duzzanat. Egy-egy allergiás reakció hátterében azonban nem csak olyan allergének állnak, mint a pollenek. Dr. Söjtöry Hajnalka allergológus a LifeNetwork-nek elmondta, hogy lelki trauma esetén az emberek sok esetben válnak bizonyos anyagokkal szemben túlérzékennyé.

„Nem véletlen tehát, hogy a stabil és kiegyensúlyozott lelkiállapot az allergiások nagy részének enyhíti a tüneteit.” Ettől függetlenül az allergiát még mindig olyan betegségként tartják számon, amit teljes egészében gyógyítani nem, viszont tünetmentessé lehet tenni. A szakértő szerint annak titka, hogy valaki hosszú időre megszabaduljon a kínzó tünetektől abban keresendő, hogy gondosan követi az orvos utasításait. Dr. Söjtöry szerint hasznos segítség lehet az allergia ellen a gyógyszeres kezelés (már a szezon előtt), a homeopátiás szerek, méregtelenítő és tisztító kúrák, de sokat segíthet az immunterápia is.

Ajánlott linkek:

Hamarosan startol az allergiaszezon, ideje készülni (LifeNetwork)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik