Élet-Stílus

Fontosabb az egészséges sperma, mint a karrier?

Egy frissen készült brit felmérés szerint a férfiaknak még a karrierjüknél is sokkal fontosabb az, hogy egészségesek legyenek, ez pedig a nemzőkészségre is vonatkozik.

Az egészséges sperma tehát még annál is fontosabb a megkérdezett férfiak jó részének, hogy milyen pályát futnak be, vagy hogy mennyire jönnek be a nőknek. A felmérés alapján a legtöbb férfi élete egyik fő feladatának tartja azt, hogy családot alapítson – párt válasszon és közös otthont teremtsen -, ezt követi a sperma minőségére vonatkozó elvárás. Azt, hogy egy férfi sikeres legyen a hivatásában, a megkérdezettek a negyedik legfontosabb dolognak rangsorolták, ezt olyan dolgok követik, mint hogy rendelkezzen egy szép autóval, vagy éppen, hogy sikeresek legyenek a nőknél.

A National Gamete Donation Trust kérdőívét 3000 férfi töltötte ki és egy kampány részeként hozták nyilvánosságra az eredményt, amivel férfiakat szeretnének toborozni önkéntes spermadonornak. A megkérdezettek 13%-a nyilatkozott úgy, hogy neki a sperma minősége a leginkább fontos a felsoroltak közül, ezzel szemben 91% alábecsülte a meddőségben szenvedő, brit párok létszámát (hatból egy pár ilyen gondokkal küzd).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik