Élet-Stílus

Az idősebb férfiak szexuálisan aktívabbak a nőknél

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 03. 11. 09:40

A jó szexuális közérzethez az idősebb korosztályban hozzájárul a jó egészségügyi állapot is – derül ki egy tanulmányból.
Korábban a témában:

A felmérésben a 75-85 év közötti férfiak jó része, vagyis csaknem minden negyedik állította magáról, hogy él nemi életet. Összehasonlításban a nőkkel, ebben a korosztályban a legnagyobb az eltérés, hiszen az ilyen idős nők esetében csupán 17% mondta magát szexuálisan aktívnak. Ez azt jelenti hogy az idősebb férfiak kétszer gyakrabban élnek nemi életet, mint a hasonló korú nők. Ám ez a nagy különbség azoknál a megkérdezetteknél azért csökkent, akiknek volt házastársuk.

A válaszadásokból kiderült az is, hogy sokkal nyitottabbak a nemi életre azok az idősebbek, akik jó egészségi állapotnak örvendenek, legalább kétszer annyira, mint azok a társaik, akiknek már megrendült az egészsége. A tanulmány azt állítja, hogy annak ellenére, hogy a férfiak hosszabb ideig lehetnének szexuálisan aktívak, gyakran nem tudják kihasználni a lehetőséget éppen a gyenge egészségi állapotuk miatt. Emellett komoly befolyásoló tényező volt a megkérdezettek családi háttere is. A férfiak közül, akik szexuálisan aktívnak mondták magukat (vagyis a vizsgálat előtt 6 vagy 12 hónappal volt legalább egy nemi kapcsolatuk) csaknem háromnegyede nyilatkozott úgy, hogy van párja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.