Élet-Stílus

Szívesen szexelnek a magyarok sms-ben

Meglepően gyakran használjuk a mobiltelefonunkat olyan üzenetek elküldéséhez, amelyekbe még megírás közben is belepirulunk, nemhogy szemtől-szembe kimondva.

A most készült felmérés azt a kérdést szerette volna megválaszolni, hogy mekkora szerepet játszik társas kapcsolatainkban a mobiltelefon és életünk mely területein élünk vele előszeretettel. A felmérés ezer Vodafone felhasználó bevonásával készült és kiderült belőle, hogy a kapcsolattartás egyik legkedveltebb eszköze az e-mail, amit szorosan követ az SMS. „A kommunikáció ezen formáiban gyakorolhatjuk a kontrollt, hiszen mi választjuk meg a helyszínt és a legmegfelelőbb pillanatot, a kontroll pedig a magabiztosság szempontjából kulcsfontosságú.”- mondja Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus.

A téma különösen fontos szerepet játszik abban, hogy végül milyen médiumot választunk az üzenet átadására. Kellemetlen helyzeteket telefonon, jó híreket viszont inkább SMS-ben közlünk. Érdekes, hogy olyan intim témában, mint a szexualitás, vagy a párkapcsolat is gyakran folyamodunk az SMS-hez. A felmérés alapján sokan használják flörtölésre mobiltelefonjukat, ám akadnak olyanok is, akik legtitkosabb szexuális vágyaikat osztják meg a rövid üzenetben. Erre azért különösen hálás médium az SMS, mert ilyen formában sok olyan dolgot is megosztunk a másikkal, amit élőszóban lehet soha nem mondanánk ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik