Élet-Stílus

A jó kapcsolatban téma a szex

Ha a párok egymás közt őszintén és nyíltan beszélhetnek a szexuális előéletükről, akkor az azt jelenti, hogy a kapcsolat stabillá válhat. - állapítja meg egy brit kormányzati felmérés.

A felmérésben 1200, 15-24 év közötti fiatal véleményét kérték ki és a megkérdezettek 70%-a gondolta úgy, hogy egy kapcsolatban kulcsfontosságú beszélni a nemi úton terjedő fertőzésekről és a szexuális életükről. Brit fiatalok körében ez még annál is fontosabb, mint hogy a partnert bemutassák a szülőknek, ugyanis ezt csak 66%-uk tartotta elengedhetetlennek a stabil kapcsolathoz.

Kevesebb mint a megkérdezettek fele szerint feltételezi a szoros kapcsolatot az, ha a lány arca nincs mindig kifestve a partnere előtt, 30% pedig az a fontos, hogy ruhái kapnak-e saját helyet a másik szekrényében. Ám annak ellenére, hogy a fiatalok többsége szerint elengedhetetlen, hogy a partnerek beszéljenek a szexuális életükről, a megkérdezettek negyede bevallja, hogy néha zavarban van, ha szóba kell hozni. Cathrine Hood, a „Szex. Érdemes beszélni róla” kampányának szóvívője szerint a felmérés sok kérdésre adott választ a modern kapcsolatokról. Egyúttal szót emelt a szexuális úton terjedő betegségek szűrésének fontossága mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik