Élet-Stílus

Nagy üzlet van a szexfüggőkben

Sokáig egyáltalán nem is számított komoly betegségnek a szexfüggőség. Egész pontosan addig, amíg Tiger Woods ki nem jelentette, hogy ő bizony függő.

Arra, hogy a szexfüggőség, mint betegség valóban létezik, valóban Tiger Woods esete hívta fel a a nagyközönség figyelmét. Azóta nyilvános fórumokon tárgyalják az ezzel kapcsolatos kérdéseket és ez idő alatt természetesen a gyógyítására specializálódott terápiák is egyre nagyobb üzletté váltak. David Duchovny, az X-akták filmek sztárja, korábban önként vonult be egy rehabilitációs intézetbe, hogy megszabaduljon ettől a kínzó függőségétől.

A téma egyik szakértője, Craig Cross szerint a legtöbben el se tudják képzelni, hogy mennyien szenvedhetnek ebben a betegségben. Ehhez minden bizonnyal az is hozzájárul, hogy sokan még mindig azon a véleményen vannak, hogy a szexfüggőség egyáltalán nem betegség, hanem csupán egy álca, ami mögé a csapodár személyek bújnak. Craig Cross szerint ez hibás hozzáállás, hiszen a legtöbb függőségben szenvedő páciense rengeteg kockázatot vállal már azzal is, hogy terápiára jár. Egy ilyen terápián az alkoholistákhoz hasonlóan, a függőket pszichoterápiának vetik alá, csoportos foglalkozásokon kell részt venniük, ezen felül gyógyszereket kapnak, hogy kordában tarthassák vágyaikat és az elvonási tünetként jelentkező depressziót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik