Élet-Stílus

Talmácsi bukott a barcelonai teszten

Az idén az új sorozatban, a Moto2-ben versenyző Talmácsi Gábor tesztelés közben bukott, ezzel együtt hasznosnak ítélte meg a barcelonai próbaköröket.

A versenyző honlapjának beszámolója szerint a 2007-ben a 125-ös kategóriában világbajnok magyar motoros harminc kört tett meg pénteken – elsősorban az új Suter kuplungot próbálgatta -, tette mindezt az éjszakai esőzés miatt vizes, majd félig száraz pályán. A nap végén ismét esni kezdett az eső, és Talmácsi bukott, miután rázókőről lejövet féktávon megcsúszott a motor eleje, de sérülés nélkül megúszta az esést.

A nap végén weboldalán elmondta: pozitív tapasztalatokkal zárult a tesztelés. „Az új kuplung sokkal jobb, mint amivel eddig mentem. Megtaláltuk azokat a beállításokat, melyekből kiindulhatunk majd a továbbiakban. A tesztek során is sok tapasztalattal gazdagodtunk, innen folytatjuk a munkát, de már a Moto2-es géppel” – így Talma.

A következő tesztelésre március elején, Valenciában kerül majd sor, és az első hivatalos IRTA-teszten minden versenyző a gyorsaságimotoros-világbajnokság jogtulajdonosa, a Dorna által szállított motorblokkot használja, köztük Talmácsi is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik