Élet-Stílus

Mobilszolgáltatást indít a posta

admin
admin

2009. 11. 20. 14:47

Mobilszolgáltatást indított Postafon néven a Magyar Posta és a Vodafone Magyarország. Péntektől 721 postán lehet megvásárolni a készüléket és a kártyát, a tarifacsomag percdíja például bruttó 35 forint minden irányba.

A partnerség Magyarországon egyedülálló, de Európa számos országában, például Portugáliában, Olaszországban már van példa ilyen együttműködésre. A mobil távközlési piacon való megjelenéssel a Magyar Posta több száz olyan magyar településre viszi el a mobiltelefon-vásárlás lehetőségét és a mobilügyintézést, ahol az korábban nem volt elérhető.

Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a hagyományos postai szolgáltatások, ezen belül például levéltovábbítás iránt folyamatosan csökken az igény, s ezért új üzleti modelleket keresnek. Így jött létre a két cég közötti együttműködés is, amelyhez a hálózatot a Vodafone adja. Hozzátette, a Vodafone kereste meg a postát az ajánlattal. A posta az idén 5 ezer készülék eladásával számol, míg jövőre 70 ezer új ügyfelet remél.

Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója kérdésre válaszolva elmondta, a szolgáltatást nem tartja konkurenciának, mivel az előfizetői Vodafone hálózatot használnak. A felek, üzleti titokra hivatkozva a megállapodás részletiről nem beszéltek, így arról sem, hogy a bevételek miképpen oszlanak meg közöttük.

A szolgáltatás elindítása kapcsán Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke az MTI-vel közölte, a lépés tovább erősítheti a versenyt a magyar mobilpiacon. A Vodafone és a Magyar Posta megállapodása azt jelzi, van igény és lehetőség saját hálózat nélküli szolgáltató megjelenésére, a már piacon lévő és az oda belépni szándékozó szolgáltatók közötti megállapodásra. Hozzátette: a hatóság abban bízik, hogy az új szereplő megjelenése tovább erősíti a piaci versenyt, ami mindenki számára előnyös, hiszen tovább csökkenhetnek az árak, miközben nő a választék.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.