Élet-Stílus

Minden magyar egység döntős ezer méteren

Minden számban lesz magyar egység a szombati, az egy kilométeres döntők során a kanadai Dartmouth-ban zajló síkvízi kajak-kenu világbajnokságon.

A helyi idő szerint péntek délelőtti középfutamokból mind a hét érdekelt magyar hajó kvalifikálta magát döntőbe 1000 méteren.

Az egyformán címvédésre törő Kovács Katalin (K-1) és Vajda Attila (C-1), valamint a Benedek Dalma, Medveczky Erika páros (K-2) futamgyőzelemmel került a szombati fináléba.

Kovács Katalin megnyerta a futamát (MTI/EPA)

Kovács Katalin megnyerta a futamát (MTI/EPA)

A Kökény Roland, Gönczy Gábor duó (K-2) második, a Sík Márton, Gyökös Lajos, Bozsik Gábor, Boros Gergely összeállítású kajaknégyes, a Korisánszky Péter, Széles Gábor, Varga Dávid és Sarudi Pál alkotta kenus kvartett, illetve kajak egyesben Kucsera Gábor pedig harmadik hellyel lépett tovább.

Utóbbi – aki idén a szegedi Világkupán és az Európa-bajnokságon is lecsúszott a döntőről – úgy jutott be a legjobbak közé, hogy a harmadikak közül az övé volt a legjobb idő.

„Nagyon jól ment végig, arra törekedtem, hogy ott maradjak Adam van Koeverden mellett, ez sikerült is, de a finisben valamiért megtorpantam, a hajóm is megbillent. Utána azonban újra el tudtam indulni, s újra felmentem. Örülök, hogy az időm ilyen előkelő helyre rangsorolt” – nyilatkozta Kucsera Gábor.

„A tegnapi nap az ismerekedés volt, de ma már a döntőért kellett menni, így azt terveztem, hogy az elején elmegyek és jól ‘megcsapkodom’ a táv első felét. Ez annyira sikerült, hogy hamar el is mentem a mezőnytől” – így az olimpiai bajnok Vajda Attila.

A Sáfrán-testvérek, Mátyás és Mihály kenupárosa már a csütörtöki előfutamból kiharcolta a legjobb kilenc közé jutást.

A további program (magyar idő szerint):
500 m-es középfutamok, 19:30

Szombat:
1000 m-es és női K-4 500 m-es döntők, 14:00
200 m-es előfutamok, 18:10
200 m-es középfutamok, 20:55

Vasárnap:
500 m-es döntők, 14
200 m-es döntők, 16:40
Váltó előfutamok, 19:20
Váltó döntők, 20:10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik