Élet-Stílus

Dubaji milliók a magyar futballban

admin
admin

2009. 06. 17. 14:22

Beszáll a harmadosztályban vitézkedő várpalotai fociklub támogatásába egy Magyarországon élő dubaji üzletember. Ahmed Bakro előbb a stadiont venné meg, majd az élvonalba vezetné a csapatot.

A dubaji származású Ahmed Bakro szerdán eljuttatta a várpalotai stadion megvételére vonatkozó vételi szándéknyilatkozatát az önkormányzathoz és a polgármesterhez is – tájékoztatta az MTI-t a várpalotai futballcsapat menedzsere, aki a befektető képviselője is egyben.

Baranyai Máté elmondta, az eladásról a következő képviselőtestületi ülésen dönt majd a város vezetése. A csapat támogatója szeretné megvásárolni a stadiont, ami jelenleg két pályát, a lelátót és a hozzájuk tartozó kiszolgáló épületeket jelenti.

A befektető bízik abban, hogy a szerződéskötésre már június 27-én sor kerülhet. Akkor rendezik ugyanis Várpalotán az üzletemberről elnevezett Ahmed Bakro Kupát: a pénzdíjas, kispályás tornán 16 csapat vesz részt. Baranyai Máté hozzátette, a befektető kezdeményezése az is, hogy a városban női futballcsapatot alakítsanak ki.

A Várpalotai Bányász menedzsere elmondta, a leendő befektető 1 millió forint értékű felszerelést ajándékozott a várpalotai felnőtt és utánpótlás csapatoknak, a későbbiekben pedig szeretné lehetővé tenni számukra, hogy itthon és külföldön, akár egyiptomi, szíriai és marokkói ellenfelek ellen is pályára léphessenek.

Az indexveszprem.hu internetes portál értesülése szerint a dubaji befektető akár tízmillió dollárt is áldozna arra, hogy Várpalota csapata, amely megyei elsőségével kivívta a jogot az NB III-ban való indulásra, két év múlva már az első osztályban játszhasson.

A Magyarországon élő üzletember mobiltelefonokkal kereskedik, valamint vendéglátással is foglalkozik. Meglátása szerint az üzleti felfogása – vagyis, hogy a minőségre való törekvés mindig kifizetődik – a sportban is sikerre fogja vezetni. Ahmed Bakro – akinek Libanonban, Egyiptomban, Szingapúrban is vannak érdekeltségei – személyes jó barátja a dubaji uralkodó fiának, és tulajdonképpen az ő képviseletében támogatja a csapatot – nyilatkozta korábban az internetes portálnak a leendő befektető.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.