Élet-Stílus

Az utasokkal cipeltetné a csomagokat a Ryanair

A vécéhasználati díj és a hájadó bevezetésének tervén kívül az ír fapados légitársaság már a repülőtéri csomagrakodó személyzet költségét is meg akarja spórolni.

Európa legnagyobb fapados légitársasága ismét újabb költségmegtakarítási ötlet bevezetését fontolgatja. Az ír fapados cég igazgatója szerint az utasok maguk is elcipelhetik a repülőgépig – majd leszálláskor onnan vissza – a poggyászaikat. Ezáltal ugyanis megspórolhatná a légitársaság a csomagrakodó személyzet költségét.

„Az utasok áthoznák csomagjaikat a reptéri biztonsági ellenőrzésen, majd egészen a repülőgép lépcsőjéig vinnék, ott átvesszük tőlük, és elhelyezzük a csomagtérben, a leszálláskor pedig szintén a lépcső alján vehetik majd át, és onnan már magukkal vinnék” – jelentette be Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója.

Egészen a repülőgépig húzhatjuk (fotó: MTI)

Egészen a repülőgépig húzhatjuk (fotó: MTI)

A Ryanair egyébként azt tervezi, hogy idén október végéig felszámolja a jegykezelő pultokat – évente mintegy 40 millió eurót megtakarítva -, és helyette csak online lehet bejelentkezni. Így az otthon kinyomtatott beszállókártyánkkal a kezünkben már egyből a biztonsági kapuk felé vehetjük az irányt. Ennek viszont az a feltétele, hogy minden holminkat a kézipoggyászban vigyük fel a repülőgép fedélzetére, azaz 15 kg-nál többet nem pakolhatunk be. A Ryanair-főnök azonban állítja, egy kéthetes nyaraláshoz bőven elég egy 10 kilogrammos poggyász.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik