Élet-Stílus

Kiszökött az ebola Hamburgban?

A hamburgi Trópusi Intézet kutatója munka közben megszúrta magát egy tűvel, később az ebola tünetei jelentkeztek rajta.

A baleset múlt pénteken történt, de csak csak kedden hozták nyilvánosságra. A kutatónő három kesztyűn keresztül sértette meg magát egy tűvel, és bár kezelőorvosa szerint igen kicsi a
Az Ebola-vírus (wikipedia.hu)

Az Ebola-vírus (wikipedia.hu)

fertőzés valószínűsége, az asszonyt karanténban tartják. A vírus lappangási ideje három naptól három hétig terjed. Ez volna az első eset Németországban, hogy valaki megkapja a rendkívül agresszív betegséget.

A Bernhard-Nocht Intézet tapasztalt kutatónőjét olyan géntechnikailag módosított szérummal kezelik, amelyet emberen még nem próbáltak ki. Néhány órával az injekció után az ebolára is jellemző tüneteket (fejfájás, láz és végtagfájás) produkált, ez indokolta, hogy elkülönítve tartsák. A tünetek idővel megszűntek. Kezelőorvosa szerint lehetséges, hogy kis mennyiségű vírus a vérben van, amely továbbtenyészhet.

Az ebola hatására összeomlik a szervezet véralvasztó képessége, fellép az elvérzés veszélye, és a betegség végzetessé válik. A kutatónő a baleset pillanatában éppen olyan antitest előállításán kísérletezett, amellyel könnyebbé válik az ebola diagnosztizálása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik