Élet-Stílus

Rendszerváltás az Alkotmány utcában

admin
admin

2009. 02. 26. 09:40

Anno 1989 címmel ingyenes filmklubot indít a Politikatörténeti Intézet. A rendszerváltás társadalmi, politikai témáit boncolgató játékfilmeket történészekkel, szociológusokkal folytatott beszélgetések egészítik ki, amelyeket mostantól a FigyelőNeten is követhet.

A rendezvénysorozat március 4-én délután a Moszkva tér című film vetítésével kezdődik a Politikatörténeti Intézet Alkotmány utcai székházában. Ezután Földes György, az intézet vezetőjének irányításával beszélgetés kezdődik Török Ferenc rendezővel és Laki László szociológussal a film által feldolgozott társadalmi és politikai kérdésekről – mondta el a FigyelőNetnek Kassai Éva, az intézet marketingigazgatója.

A figyelőnet is beszámol

A filmeket követő „rendszerváltó” beszélgetések összefoglalóját minden második hét csütörtökén a FigyelőNeten is elolvashatja.

A következő alkalommal, március 18-án az NDK biztonsági szolgálatát és a berlini fal leomlását megelőző éveket mutatja be Florian Henckel von Donnersmarck filmje, amely után Ripp Zoltán történész elemzi a korszakot. Ezután kéthetente szerdán vetítenek a volt keleti blokk életét bemutató játékfilmeket, az ezeket követő beszélgetéseken pedig többek között Hankiss Elemér, Bozóki András és Tamás Gáspár Miklós lesz a beszélgetőpartner. A pontos program és a meghívottak névsora elérhető a Politikatörténeti Intézet honlapján.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.