Élet-Stílus

Ringó csípők és jazz a fürdőkben

Nagyszabású éjszakai programsorozattal zárul a Magyar Turizmus Zrt. idei kampánya, a Vizek Éve. A Fürdők éjszakáján többek között vízi fotelekben ülve mozizhatunk, hastáncbemutatókat élvezhetünk, jazz- és swingzenét hallgathatunk, sőt fél áron vehetjük igénybe a masszázst.

A Széchenyi, a Gellért és a Rudas fürdő december 5-én 22.00-04.00 óra között a hely stílusához illő zenés programokkal várja a vendégeket. Egyetlen 3500 forintos belépővel, a Budapest Gyógyfürdő Zrt. saját buszjáratán akár mindhárom fürdő végigjárható egy éjszaka alatt.

Vízi mozi és szitár

A Fürdők éjszakáján a Gellért Gyógyfürdő klasszikus, régi Cinetrip vízi mozivá változik. A nagymedencénél vízi fotelekből a mozi hőskorát idéző filmeket lehet nézni, miközben DJ-k és egy élő zenekar kellemes filmzenéket játszik. A kínálatban hajdani némafilmek és régi korokat idéző alkotások (például a Piaf című francia film és egy közel 80 éves némafilmklasszikus) egyaránt szerepelnek. Ezen az éjszakán kivételesen mindkét nem előtt nyitva áll a férfi és női termálfürdő, ahol igazi keleties hangulat uralkodik élő indiai zenével (szitár, tarang és más hagyományos hangszerek). Az emeleti bárban pedig koktélok, szendvicsek és ínyencfalatok várják a fürdővendégeket.

Hullámzó hasak

(fotó: MTI)

Keleti hangulat uralja majd a fürdőt (fotó: MTI)

A Rudas Gyógyfürdő aulájában a DJ-k és a diavetítés a 60-as 70-es évek világát idézik fel: magyar számok, jazz, soul és vidám funk zenék csendülnek fel. Aki inkább a varázslatos Kelet világába szeretne belekóstolni, inkább a törökfürdőt válassza, ahol orientális, arab zenét, valamint Amira és a fürdő hurijai hastánc bemutatóját, és Bajna Zsóka jávai udvari táncát élvezheti a gőzölgő vízben pihenve. A főműsor éjfélkor kezdődik, de többször látható majd egy-egy szólótánc bemutató. A pihenő helyiségben kikapcsolódásként fejhallgatón és kivetítőn multimédiás zenés-irodalmi összeállítások láthatók-hallhatók.

Swing- és jazz-koktél

A Széchenyi fürdőben az étterem nyitott teraszán rendezkedik majd be a Stúdió 11 zenekar. A zenészek egész este változatos jazz és swing zenét játszanak: repertoárjukban klasszikus amerikai szerző: (Irving Berlin és Gershwin) dalait, illetve Szakcsi Lakatos Béla szerzeményei egyaránt helyet kapnak.

kisokos a fürdők éjszakájához

– A Fürdők éjszakájára a belépéshez a helyszínen lehet karszalagot, illetve belépőkártyát venni.

– A masszázsok féláron vehetők igénybe a Fürdők éjszakáján, valamint december végéig valamennyi budapesti fürdőben.

– A fürdők közti közlekedést ingyenes buszjáratok segítik, minden félórában indul egy busz a Széchenyitől.

– A Fürdők éjszakája hagyományt kíván teremteni, nyáron (Szentivánéjkor) a nyitott strandokon lesz a folytatás.

– A műsorok teljes élvezetéhez a fürdőruha viselése ajánlott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik