Élet-Stílus

Nem kap pénzt a hokiválogatott

Az Országgyűlés a kormány által nem támogatott költségvetési módosító indítványok között elfogadta, hogy 170 millió forint fordítható a jégkorong utánpótlás-nevelésre, a válogatott világbajnoki szereplésére javasolt 100 milliót viszont nem szavazta meg.

Bánki Erik és több fideszes és KDNP-s képviselőtársa a Miniszterelnökség költségvetési fejezetébe tartozó lakossági tájékoztatáshoz kapcsolódó kiadásokból vont el 170 millió forintot a jégkorong utánpótlás-nevelésének támogatására.

A javaslatnál egyébiránt szavazategyenlőség alakult ki, és végül a KDNP-s Harrach Péter támogatásával fogadta el a Ház.

„Az Országgyűlés döntése fantasztikus elismerés a sportágnak. Az elmúlt évtizedek nehézségei után végre oda került a sportág, ahová igazán való. Hogy honnan indult a magyar jégkorong és hova érkezett, mindenki láthatja. Ez a támogatás igazi áttörést jelenthet a sportágnak” – így Studniczky Ferenc, a sportági szövetség elnöke az MTI-hez eljuttatatott közleményében.

A világelitbe 70 év után visszajutott felnőtt válogatottnak a 2009-es, A csoportos világbajnoki részvételéhez a Fidesz és a KDNP több képviselője által javasolt 100 millió forintos plusztámogatást a parlamenti többség nem szavazta meg.

Szinte egyhangúlag fogadta el a Ház a sportbizottság javaslatát, amely ötmilliárd forinttal emeli meg a települési önkormányzatok sportfeladataira fordítható forrásokat; ennek fedezete a közlekedési tárcától gyorsforgalmi útépítésekről elvont összeg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik