Élet-Stílus

Újabb gigatárlat Leonardóval

Jövő február 7-én újabb világhírű és nagyszabású kiállítás érkezik Budapestre: a szervezők szerint a legteljesebb utazó tárlat, amelyet Leonardo da Vinci életművéből valaha összeállítottak. Idén januárban zárt be Debrecenben Az igazi Da Vinci.

Da Vinci – a géniusz című kiállítás a legrészletesebb összeállítás, amely felöleli Leonardo da Vinci teljes életművét, bemutatja mint feltalálót, művészt, anatómust, szobrászt, mérnököt, zenészt és építészt. Új perspektívákból ismerhetjük meg a híres alkotásokat és azok keletkezésének hátterét.

Újabb gigatárlat Leonardóval 1

Találmányai közül 65 gép megépítetve érkezik, nagyrészük teljes életnagyságban, ahogy da Vinci megtervezte, de külön Mona Lisa-terem, anatómiai szekció, valamint reneszánsz művészeti galéria is várja majd a látogatókat.

A VAM Design Centerben bemutatandó interaktív tárlat tárgyai nagy részét megérinteni és kipróbálni is lehet majd.

Újabb gigatárlat Leonardóval 1

Megszaporodtak a Leonardo-tárlatok az utóbbi időben a világban és itthon is, nyilván nem függetlenül a Da Vinci-kód sikerétől. 2007 augusztusában a debreceni MODEM-ben rendezték meg Az igazi Da Vinci című kiállítást, amelyet több mint 160 ezren láttak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik