Élet-Stílus

Mimózák a német futballisták

Éles hangon bírálta a német válogatott labdarúgóit Franz Beckenbauer. A Bayern München elnöke egyszerűen mimózának nevezte a játékosokat.

A „Császár” kirohanásának az áll a hátterében, hogy Michael Ballack csapatkapitány kérdőre vonta Joachim Löw szövetségi kapitányt, amiért mellőzi Torsten Fringst, ráadásul sérelmezi, hogy nem hívta fel őt, miután a múlt héten műtéten esett át.

„Hihetetlen, mint egy rakás mimóza. Kervin Kuranyi eltűnik, Torsten Frings visszavonulna, Michael Ballack pedig a sajtóban panaszkodik… Az ilyen nézeteltéréseket egymás között szokták elintézni, nem az újságírókkal. A játékosoknak tartani kellene a szájukat és a futballal foglalkozni” – fakadt ki a játékosként és szakvezetőként is világbajnokságot nyert német legenda.

Franz Beckenbauer beszólt (MTI/EPA)

Franz Beckenbauer beszólt (MTI/EPA)

Egyébiránt az elmaradt telefonnal kapcsolatban Beckenbauer azt mondta: „Ha Löw felhívja Ballackot, akkor sem gyógyul meg gyorsabban…”

A pályán ugyanakkor – egyelőre – nincs gond a német játékosokkal, tekintve, hogy a vb-harmadik, Eb-ezüstérmes Nationalelf vezeti a világbajnoki selejtező csoportját, miután négy meccsen tíz pontot gyűjtött. Néggyel többet, mint az egy mérkőzéssel kevesebbet számláló oroszok és a walesiek.

Egy bank állt a brazilok mellé

Az Itau Bank mintegy 70 millió euróval (19,554 milliárd forint) támogatja a brazil labdarúgó válogatottat. A dél-amerikai ország második legnagyobb magánkézben lévő bankja 2014-ig állapodott meg a helyi labdarúgó-szövetséggel. A tekintélyes összegből egyébként a brazil olimpiai együttes, továbbá a korosztályos és női válogatott is részesül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik