Élet-Stílus

Az MTK és a DVSC is a nyolc között a kupában

Az MTK kettős győzelemmel, 10-3-as összesítéssel jutott tovább a Magyar Kupában, és a címvédő Debrecen és a Honvéd ott van a legjobb nyolc között.

A nyolcaddöntő első felvonásán a bajnok MTK 4-2-re nyert Kaposváron, így nyugodtan készülhetett a visszavágóra, amelyen a 21. percben Kecskés nagyszerű lövésével – a középpályás 18 méterről lőtt a jobb alsó sarokba – előnybe került. Majd a második félidőben Hrepka és Nagy is betalált, ezzel pedig végleg eldőlt a párharc sorsa.

A Kaposvár Bozsovics révén ugyan kozmetikázott az eredményen, ugyanakkor az MTK az utolsó öt percben három gólt is szerzett – sorrendben Nagy, Hrepka és Lencse volt eredményes -, így az ellenfelét kiütve, kettős győzelemmel, 10-3-as gólkülönbséggel került a legjobb nyolc közé.

Hrepka öt góllal segítette az MTK-t ebben a párharcban – és azért érdemel külön említést, mert a bajnokságban bizony nem nagyüzemben termeli a gólokat, csupán kettőnél jár.

Komlósi Ádám továbbfejelte a Lokit (MTI)

Komlósi Ádám továbbfejelte a Lokit (MTI)

A címvédő Debrecen és a Honvéd szintén bejutott a legjobb nyolc közé. A fölényben játszó, több helyzetet is kidolgozó Loki Komlósi fejesével 1-0-ra verte a vendég Fehérvárt, így 2-2-vel, idegenben lőtt góllal maradt versenyben. A vendégek az utolsó pillanatban tehettek volna arról, hogy ez ne így legyen, de elpuskáztak egy nagy helyzetet, majd Kollert kiállították.

Az előző kiírásban döntőt játszott Honvéd kettős győzelemmel ment tovább, idegenben 2-0-ra, míg a keddi hazai visszavágón – Moreira, Szmiljanics és Abass góljaival – 3-1-re győzte le a Makót.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Budapest Honvéd-Makó (II. osztályú) 3-1 (1-0)
Továbbjutott: a Honvéd, 5-1-es összesítéssel.

DVSC-TEVA – FC Fehérvár 1-0 (1-0)
Tj: a DVSC, 2-2-vel, idegenben lőtt góllal.

MTK Budapest – Gabona Trans-Kaposvár 6-1 (1-0)
Tj: az MTK Budapest, 10-3-as összesítéssel.

Szerda:
BFC Siófok-Fehérvár II. (II.), 14:00 (4-0)
REAC – Kecskemét TE-ERECO, 14:00 (1-1)
Lombard FC Pápa (II.)-Kazincbarcika (II.) 17:00 (0-2)
Újpest FC-Bőcs (II.), 18:00 (3-0)
Győri ETO FC-Haladás, 18:00 (2-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik